°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Pažaislio festivalyje vasarą skambėjęs kūrinys „The Queen Symphony“ skamba ir metų gale

      Nuotrauka: Filharmonijos nuotr.

      2019-12-29 13:00:00

      Sekmadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje, besitęsiant tradiciniam tarpušvenčio koncertų ciklui „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų“, bus atliekamas unikalus, teatrališkas turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolga Kashifo (g. 1962) kūrinys „The Queen Symphony“, sujungiantis legendinės grupės „Queen“ kūrybą ir simfoninę muziką.

      „Norėjau atskleisti pirmykštę šios didžios muzikos esmę. Norėjau sukurti ką nors daugiau nei paprastą orkestruotę ir atradau, kad neatsiejama „Queen“ muzikos dalis yra šiuolaikinio klasikinio žanro kalba“, – taip apie šį savo kūrinį sakė T. Kashifas.

      Pasak legendinio grupės „Queen“ gitaristo Briano May, „The Queen Symphony“ – tai žmogaus su nauju požiūriu ir unikaliu mąstymu darbas. Simfonija, tapusi nemirtingu orkestro repertuaro favoritu, visada surinks pilnas koncertų sales. Šis kūrinys, kaip ir kiti dalykai, susiję su „Queen“, gali sukelti ir neigiamą reakciją. Jis laužo daugumą simfoninės formos taisyklių. Nors simfonijos muzikiniam audiniui naudojamos garsiausios grupės dainos, kai kurias iš jų sunku atpažinti net didžiausiems „Queen“ muzikos gerbėjams. Visi, kurie tikisi išgirsti tiesiog aranžuotas „Queen“ dainas, bus mažų mažiausiai šokiruoti.“


      Pasak legendinio grupės „Queen“ gitaristo Briano May, „The Queen Symphony“ – tai žmogaus su nauju požiūriu ir unikaliu mąstymu darbas. Simfonija, tapusi nemirtingu orkestro repertuaro favoritu, visada surinks pilnas koncertų sales. Šis kūrinys, kaip ir kiti dalykai, susiję su „Queen“, gali sukelti ir neigiamą reakciją. Jis laužo daugumą simfoninės formos taisyklių. Nors simfonijos muzikiniam audiniui naudojamos garsiausios grupės dainos, kai kurias iš jų sunku atpažinti net didžiausiems „Queen“ muzikos gerbėjams. Visi, kurie tikisi išgirsti tiesiog aranžuotas „Queen“ dainas, bus mažų mažiausiai šokiruoti.

      “Koncerto Kauno valstybinėje filharmonijoje rengėjai pabrėžia, kad šiandien „The Queen Symphony“ atliekama visame pasaulyje, jos įrašas išlieka vienu populiariausių Europos, JAV, Azijos klasikinės muzikos sąrašuose. „Queen“ teatrališkumas, jausmingumas persunkia simfonijos skambesį – atrodo, kad publika girdi pompastiško Freddy Mercury teatro užkulisius.


      Koncerto atlikėjai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius), Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), solistės Vita Šiugždinienė (violončelė), Saulė Rinkevičiūtė (smuikas), Rūta Buškevics (fortepijonas). Dirigentas – G. Rinkevičius.

      Skaityti komentarus