°C
      2024 04 18 Ketvirtadienis

      Los Andžele išdalinti prestižiniai „Oskarų“ apdovanojimai

      Nuotrauka: REUTERS-Scanpix nuotr.

      2020-02-10 09:00:00

      Los Andžele sekmadienio vakarą įvyko 92-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija - išdalinti prestižiniai apdovanojimai už nuopelnus kine, informuoja BBC.

      Geriausio filmo kategorijoje statulėlę iškovojo juodosios komedijos trileris „Parazitas“ (Parasite), o juostą režisavęs Pietų Korėjos kino režisierius ir scenaristas Bong Joon-ho pripažintas geriausiu režisieriumi. „Parazitas“ geriausio metų filmo kategorijoje varžėsi su aštuoniomis kitomis juostomis, statulėlę taip pat pretendavo gauti „Le Manas'66. Plento karaliai“ (Ford v Ferrari), „Airis“ (The Irishman), „Zuikis Džodžo“ (Jojo Rabbit), „Džokeris“ (Joker), „Mažosios moterys“ (Little Women), „Santuokos istorija“ (Marriage Story), „1917“ ir „Vieną kartą Holivude“ (Once Upon a Time in Hollywood).

      Tai pirmas kartas, kai filmas užsienio kalba laimėjo pagrindinį vakaro apdovanojimą. „Parazitas“ taip pat triumfavo geriausio originalaus scenarijaus ir geriausio filmo užsienio kalba kategorijose.

      Geriausio aktoriaus apdovanojimas atiteko amerikiečių aktoriui ir prodiuseriui Joaquinui Phoenixui, suvaidinusiam pagrindinį vaidmenį įtempto siužeto trileryje dramoje „Džokeris“. Aktorius jau ketvirtą kartą buvo nominuotas „Oskarui“, bet šis kartas pirmasis, kai aktoriui atiteko apdovanojimas. Dėl statulėlės J. Phoenixas varžėsi su tokiais aktoriais, kaip Antonio Banderasas, Leonardas DiCaprio, Adamas Driveris ir Jonathanas Pryce’as.



      Geriausios aktorės vardą pelnė aktorė Renee Zellweger, kuri biografiniame filme „Džudi“ (Judy) atliko amerikiečių aktorės ir dainininkės Judy Garland vaidmenį. Šioje kategorijoje taip pat rungėsi aktorės Cynthia Erivo, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan ir Charlize Theron.

      Antraplanių aktorių kategorijose geriausiai pasirodžiusiais pripažinti aktorius Bradas Pittas už pasirodymą juostoje „Vieną kartą Holivude“ ir aktorė Laura Dern už vaidmenį filme „Santuokos istorija“.

      92-oje „Oskarų“ teikimo ceremonijoje geriausiu dokumentiniu filmu pripažintas filmas „American Factory“.

      Skaityti komentarus