°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      Lietuvos ir Vokietijos kultūros ministrės aptarė bendrus projektus

      Nuotrauka: L. Ruokytė-Jonsson | BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-07-07 21:00:00

      Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson šeštadienį susitiko su Vilniuje viešinčia Vokietijos kultūros ir medijų ministre Monika Grütters (Monika Griuters).

      Ministrės aptarė dvišalį bendradarbiavimą kultūros ir meno srityse, kultūros organizacijų indėlį į Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimą Lietuvoje ir Vokietijoje, pranešė ministerija.

      „Lietuvą ir Vokietiją sieja tamprūs istoriniai ir kultūriniai ryšiai, peržengiantys šimtmečius, bendras kultūros paveldas“, – sakė L. Ruokytė-Jonsson ir padėkojo už Valdovų rūmuose surengtą parodą, sudarytą iš Dresdeno valstybinių meno rinkinių, bei apsilankymą Dainų šventėje.

      L. Ruokytės-Jonsson teigimu, iš Vokietijos galima daug pasimokyti, kaip formuoti kultūros politiką, nes ši patirtis yra svarbi, plėtojant kultūrinę įvairovę. Lietuva siekia didinti kultūros prieinamumą regionuose, kultūros edukaciją ir įgyvendinti kultūros paveldo sistemos pertvarką, pažymima pranešime.

      Susitikime buvo kalbėta ir apie Europos kultūros paveldo metus, nacionalinių programų akcentus. Lietuva čia didelį dėmesį skiria modernizmui, ypač suklestėjusiam tarpukariu. 

      Lietuvos ir Vokietijos kultūros ministrės taip pat aptarė tolesnį dvišalių kultūrinių santykių stiprinimą. 

      Vokietijos kultūros ir medijų ministrė pakvietė Lietuvos kultūros ministrę 2019 metais apsilankyti tarptautiniame Berlyno kino festivalyje.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus