°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      Jubiliejinio „Grok, Jurgeli 2019“ atgarsiai

      Nuotrauka: Organizatoriaus nuotr.

      Autorius: Renginio organizatoriai
      2019-11-15 19:00:00

      Nutilo muzikos garsai, jubiliejinės šventės dalyviai grįžo į savo miestus, miestelius, kaimus, apdovanojimai įsitaisė garbingose vietose, susigulėjo visų įspūdžiai, tačiau prisiminimai lydės dar ilgai...

      Praėjusį šeštadienį Žalgirio arenoje nuaidėjo jubiliejinės liaudiškos muzikos kapelų šventės „Grok, Jurgeli 2019“ akordai. Pavydėtinas šio renginio ilgaamžiškumas – žiūrovai pasiklausyti geriausių kapelų iš visos Lietuvos buvo sukviesti jau 50-ąjį kartą. Pusšimtį metų gyvuojantis renginys gali drąsiai vadintis seniausiu liaudiškos muzikos festivaliu Lietuvoje, turintis tvirtą savo gerbėjų ratą ir auginantis naują dalyvių kartą. Kasmet jis suburia šimtus atlikėjų ir tūkstančius liaudiškos muzikos mėgėjų.

      Šventės meno vadovė Bernadeta Aksomaitytė, lydinti ją nuo pirmų žingsnių, džiaugiasi, kad „Grok, Jurgeli“ išgyveno net 50 metų. „Jau kokia ta Lietuva daininga, kokia graži! Ir vaikučiai groja ir dainuoja - nuostabu! Aš norėčiau, kad „Jurgelis“ tęstųsi ir tęstųsi dar ne vieną dešimtį metų” - sakė nepailstanti meno vadovė.




      Visus susirinkusius į jubiliejinę šventę sveikino buvusi ilgametė “Grok, Jurgeli” vedėja,  skaitovė ir gaspadinė, o dabar šventės viešnia Stefa Navardaitienė, atvykusi kartu su šventės idėjos autoriumi – sumanytoju Vaidotu Stulga. Pasirodo, jos energija ir dabar tokia pat uždeganti, gebanti visą salę pakviesti darniam palingavimui, ritmingiems plojimams ir garsiam juokui!

      Šeštadienio pavakarę išvydę pilnutėles arenos tribūnas, žiūrovai juokavo, kad „Grok, Jurgeli" šventėje nėra kur obuoliui nukrist. Pasilinksminti ir pasiklausyti smagios liaudiškos muzikos susirinko keli tūkstančiai žmonių. Čia buvo ir jaunų, ir vyresnių, ir nedidukų pipiriukų - smagu ir gera buvo visiems! Priminsime jubiliejinio koncerto varžytuvių dalyvius. Tai Smilgių kultūros centro vaikų ir jaunimo kapela SMILGENĖ, Vilkaviškio kultūros centro kapela VINGIS, Metelių parapijos kapela  METELYS, Miežiškių kultūros centro kapela RATASAI, Rietavo kultūros centro kapela SUBATA. Daugiausiai žiūrovų simpatijų pelnė ir nugalėtojų apdovanojimą gavo kapela PIVAŠIŪNAI. Ši smagių muzikantų ir dalininkų grupė visus sužavėjo savo humoru ir dainomis. Garsūs plojimai lydėjo visų dalyvių pasirodymus – juk susirinko geriausi iš geriausių! Be dovanų neliko nė vienas.

      Kol komisija skaičiavo tūkstantinius žiūrovų balsus, visus linksmino ir smagią nuotaiką dalijo šventės svečiai: Šilalės kapela ŠILOJUS, Jungėnų kaimo kapela GEGUŽIO ŽIEDAI, Kauno kultūros centro šokių kolektyvas SUKTINIS, Alytaus jaunimo centro ansamblis TARŠKUTIS, Dusetų tradicinė kapela SADŪNAI, Jungtinė kapela ŪKININKAS ir NEMUNAS.

      Lietuva bus gyva, kol turėsime tiek gražaus  jaunimo, kuris puoselėja mūsų tautinę muziką ir geba nuoširdžiai ja mėgautis!

       

       

      Skaityti komentarus