°C
      2024 04 19 Penktadienis

      Italų menininkas iš marmuro kala ... „Fiat 500" automobilį

      Nuotrauka: AFP-Scanpix nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-05-21 08:00:00
      Jaunas Turine dirbantis menininkas jau kelis mėnesius dirba, kad iš 15 tonų baltojo Kararos marmuro iškaltų realaus dydžio „Fiat 500" automobilį. Jo darbas skirtas atkreipti dėmesį į šiuoalikinės visuomenės vartotojiškumą.

      Prie šio meno kūrinio Nazareno Biondo (Nazerinas Biondas) pradėjo dirbti šių metų pradžioje ir lėtai ir kruopščiai dirba, kad sukurtų realią marmurinę legendinio automobilio kopiją. Toks nedidelis dviduris automobilis su gale esančiu varikliu, pradėtas gamintis prieš 60 metų, simbolizuoja Italijos pokarinį ekonominį bumą.

      „Tai yra didžiausias iki šiol mano padarytas darbas", – agentūrai AFP sakė maždaug trisdešimties metų skulptorius savo dirbtuvėse Turino priemiestyje.

      Turino Albertinos meno akademiją pabaigę N. Biodno specializuojasi marmuro skulptūrose. Beje, jis jau yra iš marmuro iškalęs ir realaus dydžio „Vespa" motorolerį.

      Darbą menininkas planuoja pabaigti per kelis mėnesius ir jis vaizduos automobilį, kuriam jau laikas keliauti į metalo laužą. Tai bus „vartotojiškumo atspindys, šiuolaikinės visuomenės atliekos".

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus