°C
      2024 04 19 Penktadienis

      Ant sienų nupiešti šviečiantys paukščiai pavertė tamsią tarpuvartę džiuginančia erdve

      Nuotrauka: Kauno rajono savivaldybės nuotr.

      2020-11-16 19:00:00

      Akademijos miestelio gyventojai dar kartą įrodė, kad įdomios idėjos ir bendras darbas duoda puikių rezultatų. Pagal „Kaunas 2022“ Bendruomenių programos dalies Kauno rajone projektą, Pilėnų gatvės kiemo bendruomenė tamsiausią ir nesaugiausią vietą kieme – tarpuvartę – pavertė draugiška erdve gyventojams.

      Vietos bendruomenės ir šviesos menininkų Robio Balčiūno bei Eimanto Kuktos iš „Glow Factory“ diskusijos, ką reikėtų nuveikti, kad kiemas taptų matoma ir žinoma Akademijos vieta, kuria galėtų didžiuotis ne tik namo gyventojai, bet ir visa miestelio bendruomenė, prasidėjo vasaros viduryje. Greta noro sukurti lankytiną vietą, kiemo gyventojai panoro išspręsti ir kitą problemą – pakeisti atgrasų, tamsų, nejaukų ir nesaugų kiemo praėjimą.

      Anot Kauno rajono savivaldybės atstovų, taip šalia žinomiausios Akademijos eglės esanti tarpuvartė dirbtuvių projekto įgyvendinimo metu nušvito naujomis spalvomis, kurias galima pamatyti tik sutemus. Ant sienų nupiešti paukščiai yra bendruomenės simboliu tapę čiurliai.



      Namo pirmininkas Vitalis Orentas džiaugiasi, kad gyventojai, paskatinti sėkmingo rezultato, turi ir kitų naujų idėjų, noro bei ryžto gražinti savo aplinką.

      Skaityti komentarus