°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      A. Stonys - tarp geriausių septynių režisierių visame pasaulyje

      Nuotrauka: Audrius Stonys | ELTA nuotr.

      2019-04-10 11:00:00

      Prestižiniame „Magnificent 7” festivalyje, balandžio 9-15 dienomis vyksiančiame Belgrade, Audriaus Stonio ir Kristinos Briedės filmas „Laiko tiltai” atrinktas į geriausių pasaulyje septintuką. Penkioliktus metus vykstantis festivalis unikalus tuo, kad jo programoje rodomi tik septyni pastaraisiais metais sukurti dokumentiniai filmai, atrinkti iš viso pasaulio. Tai ryškiausi filmai pastarojo laiko pasaulinio dokumentinio kino kontekste. 

      Patekti į „šauniąją septyniukę” - daugelio dokumentinio kino kūrėjų svajonė. Ypač todėl, kad festivalis susilaukia didžiulio publikos dėmesio. A. Stonį galima vadinti šio festivalio favoritu, nes tai jau ketvirtas režisieriaus filmas, atrenkamas dalyvauti prestižinio festivalio programoje. Keturių filmų nėra rodęs joks kitas festivalyje dalyvavęs režisierius. 

      Jau tapo įprasta, kad visi bilietai į festivalio kino seansus, vykusius 3000 žiūrovų vietų pramogų ir konferencijų centro „Sava“ kino salėje, yra iššluojami gerokai prieš paskelbiant programą. Festivalio rengėjai užsitarnavo besąlygišką publikos pasitikėjimą tuo, kad per septynias festivalio dienas jie pamatys septynis ryškiausius ir įdomiausius dokumentinius filmus iš viso pasaulio. 


      Tarp praeityje „Magnificent 7“ dalyvavusių režisierių yra tokie pasaulinį pripažinimą pelnę vardai, kaip Viktor Kosakovsky, Michael Glawogger, Heddy Honigmann, Sergej Loznitsa, Helena Treštikova, „Oskaro“ laureatas Malik Bendjelloul ir kiti.

      2006 aisiais filmą „Prieš parskrendant į žemę” pristatė režisierius Arūnas Matelis. Filmui „Laiko tiltai” suteikta ypatinga garbė tapti jubiliejiniu, šimtuoju, festivalio filmu. 



      Pasak festivalio programos sudarytojo Tue Steen Mulle, labai simboliška ir jautru, kad A. Stonio ir K. Briedės filmas „Laiko tiltai“ bus rodomas trečiadienį, balandžio 10 dieną ir jis taps 100-uoju „Magnificent 7“ parodytu filmu per festivalio gyvavimo istoriją.

      Lietuvių žiūrovai filmą „Laiko tiltai“ jau netrukus galės pamatyti šalies kino teatruose. 

      Skaityti komentarus